Maak je gebruik van Google Analytics om klanten op je website te volgen, dan wil je natuurlijk ook dat de omzet van je klant goed in Analytics geregistreerd wordt.

De gemakkelijkste manier om dit te doen is door de Google Analytics tracking ook op de bedankpagina (return url) te plaatsen. Om ook je omzet in Analytics te krijgen, moet je waarschijnlijk Ecommerce Tracking instellen. Google heeft hierover een artikel met uitleg geschreven over hoe je dit kan instellen.

Omdat het mogelijk is dat niet alle klanten na de betaling weer terug op je website komen (bijvoorbeeld omdat ze het scherm sluiten), kun je er ook voor kiezen om de gegevens via het Analytics Measurement Protocol door te geven. Je server geeft het dan direct door aan Google Analytics, de klant hoeft hiervoor niet op je website te zijn. Je kan dit doen, op het moment dat wij de webhook voor de betaling aanroepen.

Mollie kan dit helaas geen gegevens voor je aan Google Analytics doorgeven.