Ja, in je Mollie Dashboard kun je een transactie gedeeltelijk terugstorten.

Hoe werkt het?

1. Ga in je dashboard naar Transacties >> Betalingen.

2. Selecteer de betaling die je wilt terugstorten, je krijgt dan de betalingsgegevens te zien.

3. Klik rechtsboven in het scherm op ‘Terugstorten’.

4. Vul het bedrag dat je wilt terugstorten, dit kan het totale bedrag zijn of een deel daarvan. Je kunt ook een omschrijving toevoegen die de consument ziet op het bankafschrift of in de online bankomgeving. Klik op ‘Terugstorten’ zodra je dit gedaan hebt.

5. Zodra de terugstorting is verwerkt, verandert de status in de balk ‘Terugstortingen’ naar ‘Teruggestort’.

We verwerken terugstortingen altijd de eerstvolgende werkdag. Voor de meeste betaalmethodes geldt dat de klant het bedrag dan dezelfde dag al op de rekening ontvangt. Dit is wel afhankelijk van het land waar de rekening van de klant zich bevindt.

Let op: Een terugstorting van een creditcardtransactie kan niet ongedaan worden gemaakt. Lees hier meer over het terugstorten van een creditcardtransactie.